Om husen

Svenska Attefallshus

Våra hus är arkitektritade, tillverkas från grunden i Sverige och uppfyller gällande regler och normer. Vi erbjuder ett antal yteffektiva modeller där vi med en strukturerad process styr tillverkning med god kontroll. Det gynnar dig som kund genom kvalitet till ett bra pris. Husen byggs av erfarna snickare i torra, fina lokaler med direkt tillgång till sågverk och leverantörer för att minska beroenden och förseningar. Se hur husen byggs här.

Vi vill att du ska känna dig trygg med oss, därför berättar vi gärna om materialval och hur husen är utformade.

I våra nyckelfärdiga hem ingår alltid

  • El-installation inkl spotlights och uttag
  • Kök utan vitvaror
  • Badrum med toalettstol, handfat, dusch och varmvattenberedare
  • Isolering för nordiskt klimat
  • Elcentral, el-installation inkl spotlights och uttag

Utforska modellerna

Vi erbjuder i dagsläget följande modeller i olika utföranden. Utvärdera i lugn och ro på egen hand och kontakta oss om du vill ha rådgivning.

25m²30m²
Wilma med loftVäljVälj
Tilde med loftVäljVälj
Lily utan loftVäljIntresseanmälan
Isabella med loftVäljVälj

Sadeltak och pulpettak

Sadeltak är den vanligaste takformen i traditionell svensk arkitektur. Det är effektivt vid snö och regn och ger en god rymd på loftet.

Vi erbjuder också pulpettak, ett tak som består av ett enda takfall med en viss lutning. Det ger ett modernare arkitektoniskt intryck som ibland krävs och möjliggör också en mer flexibel placering av trappan. Det möjliggör också en lägre takhöjd.


Takbeklädnad

Huset levereras som standard med takpapp och utan vindskivor och vindskiveplåt. Detta är i sig ett fullgott skydd mot regn och rusk, så att du i lugn och ro kan välja den beklädnad som passar in när huset väl står på plats.

Man lossar och viker då upp pappkanten mot en trekantslist/vindskiva samt täcker med en plåt. Det är en relativt liten arbetsinsats kontra kostnadsbesparingen.

Då många väljer att ha egna unika taklösningar, såsom tegel med olika tjocklek och färg som matchar omgivningen, har vi valt att inte montera vindskivor i standardutförandet. Det möjliggör också en effektivare transport vilket ger dig ett bättre pris.


Lofttrappa från Svenska Attefallshus

Lofttrappa

Väljer du en modell med loft så ingår en rejäl lejdare med räcke så att du bekvämt kan nå loftet. Det är en yteffektiv lösning som är mer tillgänglig än en stege, men tar liten plats jämfört med en trappa.

Stegtrappan är snickrad i furu vilket ger en stabil känsla. Lofttrappans räcke ökar tillgängligheten.


Panel

Vi har tagit fram en egen vägg- och takpanel som är tålig, lätt att hålla ren och har goda ljudisolerande egenskaper för en ombonad känsla.

Du kan fästa tavlor, hyllor m.m. direkt på väggen utan plugg eller reglar.

Takpanelen har samma egenskaper som väggpanelen, men har ett större format.

Panelen tillverkas i Sverige av träfiberskiva (MDF) och är målad fyra gånger med en vattenbaserad, miljövänlig färg av hög kvalitet. Den sista lacken är det som gör väggen tålig och okänslig för repor.


Fakta om vägg- och takpanel

FärgVit, halvmatt. Målad fyra gånger.
Väggpanel600 x 2390 mm, tjocklek 11 mm.
Takpanel600 x 1200 mm, tjocklek 11 mm
Material och densitetMDF, ca 400-900 kg/m³

Golv

Golvet är av ett slittåligt laminat som kommer se vackert ut under många år framöver.

Golvkonstruktion, standard

Laminat8mm
Golvskiva22mm
Isolering145mm
Vattenbeständig skiva11mm

Högtryckslaminat blir allt vanligare då dagens utbud liknar ett vanligt trägolv. Vi har valt detta då det är en bra avvägning mellan design och hållbarhet.


Belysning

Spotlights (LED) i taket ger ett behagligt ljus. Husen inkluderar spotlights som är genomtänkt placerade i hela huset.

Även en belysning utvändigt vid entrén ingår.

Köket

Vi erbjuder ett standardkök i vitt och ljusgrått med ett slittåligt laminat till köksbänken.

Det finns plats för spis och kombinerad kyl/frys med bredden 60cm. Önskar man häll och ugn går det också att montera och då gör man håltagning på egen hand, en av fördelarna med köksbänk i laminat.

Vitvaror ingår inte i standardutförande. Av logistiska och kostnadseffektiva skäl har vi funnit det bäst att du som kund köper detta på egen hand. Men självklart kan vi hjälpa dig vid frågor eller särskilda önskemål.


Elcentral och uttag

I alla våra hus ingår elcentral och installation. Utvändigt är el framdragen till belysningen vid entrén. Vi använder endast behöriga elektriker och godkända komponenter.

Det ingår 10 stycken uttag och de har genomtänkt placering i vardagsrum, kök, badrum och loft.


Badrummet

Badrum med toalettstol, handfat, dusch och varmvattenberedare ingår. Vi använder endast behörig personal för våtrum.

I standardutförande har vi valt en modern plastmatta i badrummet. Plastmattor har de senaste åren fått ett uppsving då de både är hållbara, lättskötta och mjuka att gå på.

Varmvattenberedare

Vattenberedaren som ingår i standardhuset är på 50 liter vilket räcker till handtvätt, disk och normal dusch. Tanken värms snabbt upp när den tar slut.

Större vattenberedare tar relativt mycket utrymme i anspråk, därför är 50 liter ofta en bra kompromiss.


Luftvärmepump som tillval

Luftvärmepump är ett ekonomiskt och tryggt alternativ till uppvärmning, perfekt för underhållsvärme eller svalkande kyla.

Vi har valt en elegant luftvärmepump av fabrikatet Toshiba, modellen Seiya Nordic som antingen sprider skön värme eller svalkande kyla. Den är speciellt framtagen för nordiskt klimat (behaglig värme ner till -20°C) och erbjuds som tillval till alla husmodeller.

En luftvärmepump skyddar mot frys- och fuktskador och dessutom användas som luftkonditionering under sommaren.


Isolering

Vi isolerar enligt gällande regler och normer beroende på husmodell och användningsområde.

Du kan välja tilläggsisolering, vilket kan vara klokt för bruk i norra Sverige. Dock fungerar standardutförandet normalt vintertid, men resulterar i en något högre energiförbrukning.


Isolering standardutförande, fritidshus


Golv och tak145 mm
Väggar95 mm

Fönster på loftet

Fönster på loftet

Detta är en anpassning vi rekommenderar, främst för att komforten ökar under varma sommarnätter.


Ytterdörr

Vi levererar en stilren ytterdörr med dolda gångjärn och god isolering. Ytterdörren kan variera från modell till modell men kommuniceras alltid ut i samband med köp.

Fler detaljer kring husets konstruktion

Alla våra husmodeller är väl dokumenterade. Genom att begära en offert där du beskriver dina önskemål, så får du sedan en skiss över husmodellen med fler detaljer samt plintritning.

Vill du se hur husen ser ut i verkligheten? Se då sidan Tillverkningen.

Plintritning

I samband med köpet får du med detaljerade instruktioner för markarbete och krav. Då varje tomt är unik så har vi gärna ett samtal om vad som passar bäst för just dig.

Nöjd-kund-garanti

För oss på Svenska Attefallshus handlar bra service om att kunna ge en trygghet till våra kunder där leveransen och köpet är försäkrat tills dess att besiktningen är gjord och huset står på er tomt.
Läs mer om vår Nöjd-kund-garanti.