Börja med att...

Välja ditt hus

Fyll i en intresseanmälan här på sidan. Välj det hus som passar dig bäst. Tveka inte att höra av dig  vid frågor.

Göra dina tillval

Om du vill göra några ändringar eller tillval till huset så sker det efter du valt modulhus. Se till att gå igenom samtliga tillval noggrant och välj vad du behöver utöver standard i huset. Här uppger du även vad du behöver hjälp med i processen.

Få en tydlig offert

När beställningen är klar får du en offert via mail som du kan gå igenom i lugn och ro. Eventuella ändringar kan göras inom 14 dagar från det att avtal är skrivet.

... sen är det dags att ...

Göra ansökan om startbesked till kommunen

När avtalet är på plats skickar vi in en ansökan åt er till er kommun. Från kund erhåller vi endast en nybyggnadskarta med tilltänkt placering av hus. Inom 4-8 veckor ska kommunen kunna ge ett startbesked för byggandet om inte tidigare. I samband med ansökan får du din första faktura på maximalt 10.000kr för påbörjat arbete med kommunen samt din reserverade plats i fabriken. Kostnaden varierar mellan kommunerna för ansökan men ligger oftast från 6000kr - 10000kr.

Förbereda med el, vatten och grund på tilltänkt plats

När startbeskedet är på plats och vi fått in hälften av husets totalkostnad kan vi börja bygga ert hus! Detta har vi som en trygghet för oss och för att möjliggöra en produktionsstart av ditt hus. Vi kan även hjälpa dig med finansiering via vår samarbetspartner Wasa kredit till en förmånlig ränta om det skulle behövas. För dig som kund behöver du förbereda marken utifrån våra anvisningar och ritningar som vi tillhandahåller er när vi börjar producera ditt hus. Markarbeten inkl. grund bör ta ca 3 dagar från start vid standard förutsättningar. Vid behov kan vi även hjälpa er med detta men detta är inte inkluderat i offerten.

Transportera och lasta av ditt hus där det ska vara

Transport och leverans av hus sker oftast inom 8 veckor från att huset börjar att produceras. Vi hjälper till med etablerade och bra transportbolag utan att ta någon kostnad emellan. Vi försöker meddela kund cirka två veckor innan transport. Innan huset står på tomten ska den återstående betalningen ha kommit in till oss på Svenska Attefallshus för att huset ska bli ert. Behöver man få huset tidigare så brukar vi försöka lösa det.

... och därefter är det äntligen dags för ...

Slutbesiktning

Slutbesiktning sker i samband med att huset är byggt och är klart och finansieras av oss. Allt för att få ditt köp av hus så tryggt och smidigt som möjligt.

... och att njuta av ditt hus

Du kan se fram emot många år med ditt nya hus. Grattis!