fbpx

Uthyrning – en god gärning och en fin intäkt

Genom att hyra ut ditt Attefallshus tjänar du pengar varje månad, du sätter tak över huvudet på någon som är i behov av en bostad och du höjer sannolikt värdet på din fastighet totalt sett. 

Den senaste veckan har vi träffat flera potentiella kunder i Stockholmsområdet med den gemensamma nämnaren att de vill köpa ett Attefallshus för att sedan hyra ut. Runt Stockholm ligger hyran för ett Attefallshus 30 kvm per månad på från 10 000 kronor och uppåt beroende på läge och efterfrågan.

Ett räkneexempel:

Attefallshus Wilma 30 kvm395 000:-
Fönster på loftet3 094:-
Golvvärme i badrum8 438:-
Förberedd anslutning disk/tvätt1 406:-
Totalt pris, huset 407 938:-
Fraktkostnad till t.ex. Stockholm*30 000:-
Lossning av hus med kranbil**7 000:-
Markarbete, el och vvs*** 50 000:-
Ansökan kommun****7500:-
Totalt pris502 438:-

* Fraktkostnaden kan variera något mellan olika transportbolag och exakt vart i t.ex. Stockholm huset ska levereras. Svenskaattefallshus.se hjälper gärna till! 

** Lossning av huset med en kranbil kan ha väldigt varierande kostnad beroende på husets placering på tomten, hinder samt hur hög kranen måste vara för att nå fram till önskad placering. Fem meter lyft kan kosta ca 7000kr men ibland uppemot 25000kr om det är längre. Svenskaattefallshus.se hjälper gärna till! 

*** Markarbete, el och vvs kan ha en mycket varierande kostnadsbild beroende på yttre omständigheter såsom tomtens beskaffenhet, avstånd från kopplingspunkter och annat. Grävning och dragning av el och vvs brukar kosta ca 1500kr per meter. Svenskaattefallshus.se hjälper gärna till! 

**** Även kommunansökan varierar i pris från kommun till kommun. I exemplet ovan har vi använt ett snittpris. Svenskaattefallshus.se hjälper gärna till!

Finansiering

Vi har i detta fall använt oss av Wasakredit och deras beräkningsmodell. Självklart finns det en mängd olika finansieringsalternativ och det kan alltid vara bra att vända dig till din nuvarande bank och se över vilka möjligheter som erbjuds där. Svenskaattefallshus.se rekommenderar ingen speciell lösning, utan vill med nedan beräkning endast visa ett av många alternativ.

Ett räkneexempel:

Husets totalkostnad inklusive allt502 438:-
Hushållets insats*252 438:-
Lånebelopp250 000:-
Återbetalningstid10 år
Exempelränta6,45%
Månadskostnad2 832:-

*Alla kostnader ovan är exempel och kan variera från fall till fall. Vi på Svenskaattefallshus.se kommer att hjälpa dig med hela processen från start till mål. 

Svenskaattefallshus.se kan garantera att de priser på hus och tillval du ser på hemsidan gäller och inte ökar under processens gång. Kontakta oss via www.svenskaattefallshus.se eller via hej@svenskaattefallshus.se